mandag 7. oktober 2013

Rognebærgele.......

 
Høst er Rognebærtid,,,,og i år bugner det av dem.

 
Før i tiden het det at man ikke skulle plukke rognebærene før de hadde fått en frostnatt.
 
Jeg kar jukset litt og hatt dem noen døgn i fryseren.
 
Det gjør at de mister noe av sin bistre smak, og blir mildere.
 
Ha den i en stor kjele....rett fra fryseren

 
Jeg har noen epler i min gele,,,,det gir en mildere smak, bruk gjerne nedfallsfrukten.
 
Jeg deler eplene i 4 og tar ut kjernen.

 
Etter at massen har kokt i ca 10 minutter helles den over i et nett,,,eller som jeg har gjort, og brukt et opptørkshåndkle.

 
La det renne av i ca 30 min og ha saften over i kjele igjen,,,,som kokes opp med sukker.
 
Når sukkeret har kokt inn tas kjelen av platen og gelentinplatene røres ut i massen.
 
Da er det bare å slå saften over på tette glass.
 
 
Oppskriften .
 
! kg rognebær
 
1/2 kg sukker
 
1 liter vann
 
5 epler
 
10 plater gelantin.
 
Rognebærgele er godt til kjøttmat, spesielt til lam og viltkjøtt.
 
Lykke til ,,,,om du vil prøve.
 
 
Klem Anne